Президентът Радев отговори достойно на обвинение, което премиерът Борисов му отправи

Radev Borisov mandat

В авиацията отговорност носи командирът. В своята командирска практика нямам нито един загубен самолет, вертолет, нито един загинал летец или техника. Не само като командир на Военновъздушните сили, а в цялата си командирска практика – командир на звено, командир на ескадрила, командир на авиобаза“.

Това заяви президентът Радев пред журналисти по повод обвинение, което премиерът Борисов му отправи. В сряда вечерта той заяви, че вследствие на работата на Румен Радев като “шеф” на ВВС са падали “самолети и хеликоптери”.

Държавният глава е категоричен – не само, че това не се е случило, но заедно с подчинените си е успял да трансформира подготовката във Военновъздушните сили – от закостенял в прогресивен съвременен модел на обучение:

Това е постигнато – не защото съм опростявал подготовката. Напротив, винаги съм поставял много високи цели, много високи амбиции, но заедно със своите подчинени сме премисляли всичко, готвили сме се и сме го правили така, че да постигнем успех и да няма загуби“, каза Румен Радев.

Като командир на Военновъздушните сили съм показал, че с минимални средства може да се постигне голям ефект, когато хората служат не на някой друг, а единствено на България“, категоричен е президентът на Република България.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme