Готвят ни рязко вдигане на местните данъци и такси

През 2020 година трябва да бъдат променени критериите за определяне на данъчните оценки на имотите„.

Това обяви председателят на Националното сдружение на общините и кмет на Велико Търново Даниел Панов от ГЕРБ. Той заяви това по време на среща на новоизбрани и преизбрани кметове с министри от правителството на Бойко Борисов.

Стана ясно, че нова методика щяла да „осъвремени” начина, по който се изчисляват данъчните оценки на имотите. Това обявиха от Националното сдружение на общините, които са постигнали договореност с Министерството на финансите. Това на практика ще увеличи имотните данъци и такси от 2021 година. Данъчната оценка е основата за формирането на данък сгради и такса смет, които са промил от нейната стойност.

Новите „критерии“ за формиране на данъчните оценки ще бъдат готови до няколко месеца и се очаква да доведат до повишаването на данъчната оценка, като я доближат до пазарната цена на имотите. Ако това стане, то това ще доведе до рязко вдигане на самите данъци.

Очаква се да бъдат премахнати критерии като например наличие на стационарен телефон, но щели да бъдат добавени нови по-модерни – като вид на дограмата или саниране.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 12.12.2019 — 17:07

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme