Корнелия Нинова: Загубихме своя духовен водач, осиротяхме!

Ninova Vigenin poklonenie Stefann Danailov

България се прекланя за последно пред легендата на българското кино и театър Стефан Данаилов.

В сградата на Народния театър “Иван Вазов” достолепният актьор бе положен в затворен ковчег от махагон.

Председателят на БСП Корнелия Нинова първа се прости с Ламбо. Всички представители на левицата влязоха в залата за поклонение с червени рози.

Изпратихме една вселена от талант, красота, любов и мъдрост. Стефан носеше доброта в себе си и я раздаваше на другите. Винаги съпреживяваше болките и страданията на останалите като свои. Беше добър човек, почтен и широкоскроен. За нас е вдъхновение, опора и сила“, заяви Нинова.

Ние – българските социалисти, загубихме своя духовен водач, осиротяхме. В ключови моменти за БСП и за България той спокойно и с мъдрост даваше верни решения и чертаеше път за десетилетия напред. И ние го следвахме. Стефан е политик с достойнство. Остана верен на себе си и на идеите си. В последните си дни, в болничната стая, той ми каза: “Не плачи, каквото и да се случи с мен, продължаваме заедно”. И е прав. Въпреки смъртта, където и да сме, каквото и да правим, ние ще го носим в едно съкровено място в душите си. Заедно сме. Поклон пред великия, недостижимия и незабравимия Стефан!”, каза с тъга лидерът на социалистите.

Стефан Данаилов е заместник-председател на БСП.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme