Водещ представител на БСП с остър коментар за решението на ГЕРБ да вдигнат данъците

pari

Кметът Йорданка Фандъкова няма легитимността да взима сама толкова важно решение като вдигане на данъци“.

Това заяви лидерът на БСП – София и председател на групата на социалистите в Столичния общински съвет Калоян Паргов пред Нова телевизия.

Паргов коментира, че Фандъкова беше избрана за кмет на последните местни избори с прекалено малка разлика, за да си позволява подобни еднолични действия.

Това решение трябва да бъде взето от общинските съветници в Столичния общински съвет, а не от кмета и администрацията“, заяви Паргов.

Kaloian Pargov Stolichen obshtinski savet

Преди това трябваше да го обсъдим по комисиите, да чуем различни мнения и да преценим. А не да чуем от кмета и администрацията какво са решили и предстои да бъде гласувано“, смята председателят на групата на социалистите в Столичния общински съвет

Калоян Паргов смята, че подходът на управляващите от ГЕРБ в Столична община е сбъркан.

Набързо, след две предстоящи обсъждания ще осъмнем на Нова година с по-високи данъци и със сериозното съмнение, че те ще постигнат целта, за която претендират вносителите – по-чист въздух в София и подобряване на инфраструктурата в кварталите“.

Лидерът на БСП – София припомни, че Столична община има приети 100 мерки за справяне със замърсения въздух в града.

Сега говорим за старите автомобили. Добре, увеличението на данъка им с 5 лева – говоря условно, ще откаже ли собствениците им да ги ползват? Не мисля, че това е добър начин да накараме хората да използват повече градския транспорт. Нали знаете приказката за вятъра и слънцето. Колкото по-силно духа вятърът, толкова повече човек се увива в кожуха си. А като изгрее слънцето, човек сам сваля кожуха. Така е и с данъците“.

Лидерът на БСП – София смята, че исканото – от кмета Фандъкова и администрацията на Столична община, увеличение на данъците не отговаря на реалността.

Имаме 100 милиона преходен остатък за тази година. Има пари бюджета. Това, което трябва да направят сега управляващите, е децентрализацията му. Да отпуснат повече средства на общините, за да може да оправят инфраструктурата си. По отношение на екологията – да се съсредоточим върху тези, които най-много замърсяват въздуха, а именно битовите потребители, които използватнеекологични отоплителни средства. Да помислим как да ограничим това въздействие върху околната среда по време на зимните месеци, вместо да говорим за автомобили – Евро 2, 3, 4…”.

Калоян Паргов е убеден, че увеличаването на данъка върху възмездното придобиване на имущество също няма да доведе до очаквания резултат. “

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme