Хърватски вестник: Бъдещият австрийски канцлер Курц летя до Загреб с билет – икономична класа, а Борисов – със самолет за 150 пасажери

Borisov Kurts Maria Gabriel

България, заедно с Румъния и Хърватия, е сред бедните страни членки на ЕС. Австрия пък е сред по-богатите страни. Затова е интересно да се сравнят две фотографии, които показват пълното разминаване в харченето на държавни пари, когато става дума за политици – австриец и българин, дошли за конгреса на Европейската народна партия в Загреб. Това пише днес хърватският всекидневник “Ютарни лист” (Jutarnji list), цитиран от offnews.bg

kantzler Kurtz samolet Avstriiski aviolinii

Изданието публикува снимка, на която се вижда бъдещият австрийски канцлер Себастиан Курц, който сяда на мястото си в самолет на авиокомпанията “Австрийски авиолинии” (Austrian Airlines). Той дори не пътува в бизнес класата, а в икономичната – сред всички останали пътници. “По този начин Курци печели съчувствие със своята скромност”, отбелязва хърватският вестник.

А сега имаме възможността да видим и пристигането на българския премиер Бойко Борисов, който реши да дойде в Загреб с държавната “птица”, способна да превози повече от 150 пасажери. Това е самолет Airbus A319, носещ националните символи на Република България, коментира  “Ютарни лист”.

pravitelstven samolet Airbus 319

Припомняме, че на 15 ноември повреда на правителствения „Фалкон” едва не доведе до сериозни последици. Навигационната система на самолета, в който е пътувал премиерът Борисов на връщане от Солун, блокира напълно при опит за кацане на Летище София.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme