Нинова: Премиерът Борисов и няколко бизнесмени хвърлиха много пари, за да овладеят БСП

rsz_ninova_borisov

Премиерът Бойко Борисов и няколко бизнесмени в България се опитаха да ме отстранят като председател на БСП“. Това заяви днес лидерът на социалистическата партия Корнелия Нинова от парламентарната трибуна.

Тя каза това в присъствието на премиера, който беше в Народното събрание, за да отговаря на въпрос на лидера на БСП, свързан с политиката на държавата във връзка с влизането ни в Шенген.

Искате ли поименно да ви кажа с кого и как разговаряхте да ме смените от поста председател на БСП? Искате ли да ви кажа колко пари хвърлихте в този процес? Не българските граждани, гласували за БСП, а вас, уважаеми, и няколко бизнесмени, които си знаят в какви разговори участваха за овладяването на БСП. Останахте излъгани, съжалявам. Няма да овладеете БСП, поне не в скоро време!“, изтъкна лидерът на партията, цитирана от actualno.com

В присъствието на премиера Борисов, Нинова прочете остра декларация от името на парламентарната група на “БСП за България”.

Борисов министър-председател ли е, или управител на летен лагер за калинки в администрацията“, попита риторично председателят на социалистическата партия.

В последните седмици ни заливат няколко скандала и тревоги. Скандалът с начина на провеждане на изборите, с водния режим в редица градове, проблеми в здравната система, напрежение около решението за болничните листове, корупционните скандали не спират“, изброи Нинова. И припомни – “от 288 къщи за кости, само 23 се оказват изрядни. Ще се окаже, че и тези, които са се осигурявали за две пенсии ще получат по-малко, отколкото една. Всичко това буди тревоги и поставя въпроси“, обърна се Нинова към Борисов.

Една криза се потушава с друга, прехвърля се отговорността на слънцето, на дъжда, на другите, на лошите от опозицията, които искат да счупят държавата. Кризите не се решават, а се замитат“, категорична бе Корнелия Нинова.

Изводът е, че цели системи се разпадат. Вие сте некомпетентни да управлявате, да контролирате процесите“, обяви лидерът на БСП, отново обръщайки се към Бойко Борисов.

Г-н Премиер, никакви оставки по веригата надолу не могат да променят отговорността. Вие обичате народния език. Той е казал, че рибата се вмирисва от главата“, завърши лидерът на БСП.

Борисов се ядоса, коментира изданието “Дума”. Премиерът отговори на декларацията на БСП, въпреки че трябваше да говори по темата за Шенген.

Той заяви, че не го интересува мнението на социалистите, а на хората, които са го избрали. Нарече Нинова “дребнава“. Добави, че той вече два пъти си е подавал оставка, а Корнелия Нинова излъгала, че ще го направи.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme