Народен представител: Антикорупционната комисия не би трябвало да има репресивни функции

Antikorupcionna komisia

Начинът за избиране на председател на Антикорупционната комисия е опорочен. Затова не издигаме наш кандидат… Аз бих искал да изслушам кандидатите – главният прокурор Сотир Цацаров и депутатът от „Воля“ Симеон Найденов“. Това заяви пред БНР народният представител от парламентарната група на “БСП за България” Филип Попов.

Той коментира, че репресивните функции на тази Комисия не би трябвало да ги има, защото има други органи, на които са вменени тези отговорности.

Във функционирането на тази Комисия е залегнал начинът на избор и независимостта на председателя, който според сега действащият закон предлага и заместник-председателите. Всичко е съсредоточено в законодателната власт, в мнозинството в парламента. Същото мнозинство избира изпълнителната власт. Къде е съсредоточена корупцията? Ами там, където е съсредоточен финансовият ресурс, където е съсредоточена и изпълнителната власт. Не може едно и също мнозинство, което избира и изпълнителната власт, да избере и този, който следва да я контролира по отношение на корупционни схеми и практики“, заяви Попов.

КПКОНПИ е политически орган според депутата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme