БСП: Призоваваме Валери Симеонов да се оттегли, извиняваме се на майките

rsz_1valeri_simeonov

Призоваваме Валери Симеонов да се оттегли, извиняваме се на майките“.

Това се посочва е позиция на парламентарната група на “БСП за България” по повод избора на Валери Симеонов за заместник-председател на парламента.

Обществената реакция е категорична и никакви обяснения няма да бъдат разбрани. Подкрепата ни за Валери Симеонов беше ненужен акт на добра воля и грешка. Извиняваме се на майките, които бяха обиждани и унижавани от него и зад които ние застанахме. Призоваваме го да се оттегли от поста“, заявяват от БСП.

maiki detsa uvrezhdania protest 2019 noemvri

Майки на деца с увреждания, обединени в инициативата “Системата ни убива”, днес протестират срещу избора на лидера на НФСБ Валери Симеонов за заместник-председател на Народното събрание. Те настояват или той да подаде оставка, или парламентът.

През миналата година в разгара на протестите на майките на деца с увреждания Валери Симеонов, който тогава беше вицепремиер, ги нарече: „група кресливи жени”, които спекулират с „уж болни деца”.

Последваха протести с искания за оставката му. Премиерът Бойко Борисов се извини от името на тогавашния си заместник, но самият Симеонов заяви, че не се отказва от думите си. Четири седмици след началото на протестите срещу него той беше принуден да подаде оставка като вицепремиер.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme