Представител на ръководството на БСП за представянето на изборите и за т. нар. “вътрешна опозиция”

BSP Pozitano centrala

Две седмици след местните избори, когато вече имаме всички числа, оценката, която даде Националният съвет на кампанията и на резултатите от изборите, е добра, но се оценява като недостатъчен броят на избраните кметове и общински съветници“. Това заяви пред БНТ Георги Свиленски.

Зам.-председателят на ПГ “БСП за България” и член на Изпълнителното бюро на Националния съвет на партията коментира резултатите от местните избори и вчерашния пленум на социалистите.

Той отчете, че в партията е имало мобилизация и желание за промяна в държавата, но и също така е имало фактори, които са пречили това да се случи – купуване на гласове, заплашване на избиратели и кандидати, включване пряко на МВР в изборния процес и в самата кампания.

За всичко това има подадени сигнали и в прокуратурата, и в местните полицейски управления. На някои места обжалваме изборните резултати“, каза Свиленски.

Svilenski BSP

Свиленски отбеляза, че докато пред медиите отделни хора са искали оставката на ръководството на БСП, такова искане е нямало на пленума.

Тези искания за оставки са само за пред медиите на колеги, които само обикалят студията. Въпросът за оставките беше поставен единствено от т.нар. “алтернативен анализ” на 21 члена на Националния съвет, който беше отхвърлен с 86 гласа на 20. Т.е. няма никаква подкрепа за тези оставки“, каза още по темата Свиленски.

Той отчете, че БСП в три поредни години показва ръст на своята подкрепа. Такъв е случаят на последните парламентарни избори, когато партията увеличава два пъти броя на народните представители, на европейските избори печели 1 евродепутат повече и на местните избори – 4 областни града повече.

Как г-н Станишев си представя рязкото завръщане на БСП? Г-н Станишев беше председател на партията и може би трябваше да покаже как се прави това?!“, коментира още Свиленски.

Той коментира и алтернативния бюджет на БСП, който бе обсъден и приет на пленума: “Предлагаме пакет от мерки, които да подобрят жизненото положение на българските граждани с повишение на доходите, преизчисляване на пенсиите, повече пари за здравеопазване и с приоритетите, които сме заложили във “Визия за България“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

 

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme