Водещ представител на БСП: МВР осигури изборната победа на ГЕРБ

mestni izbori 2019

Г-н министър, в държавата, в която Вие сте министър на вътрешните работи, нощес беше подпален имот на български гражданин и общински съветник от БСП, който в продължение на седмица е принуждаван да не присъства на днешната сесия на общинския съвет или ако присъства, да не гласува по предложението на БСП за председател на общинския съвет. И понеже не се е съгласил, тази нощ му е опожарен имотът“.

С тези думи вчера в парламента заместник-председателят на ПГ “БСП за България” Георги Свиленски се обърна към министъра на вътрешните работи Младен Маринов. Повод за изявлението му бе палежът на гаража към къщата на общински съветник от БСП в Борован. Твърди се, че целта е била той да бъде слашен и да не подкрепи свой съпартиец за председател на общинския съвет в Борован.

Svilenski BSP

Свиленски отправи въпрос към министър Маринов – какви мерки ще предприеме от днес нататък за сигурността на този и на всеки един български общински съветник, който бъде принуждаван да гласува под давление за ГЕРБ или за друга политическа сила.

През цялата кампания БСП предупреждаваше, че ГЕРБ използват цялата машина на държавата, за да осигуряват победата си и че министерството, което Вие ръководите, положи немалко усилия в тази насока. Примери много – и в Горна Оряховица, и в други места, където Вие – освен да осигурявате изборната победа на ГЕРБ, не положихте абсолютно никакви усилия да предотвратите 6 000 купени гласа в район Слатина в София, в кв. “Христо Ботев” за г-жа Йорданка Фандъкова и за районния кмет на Слатина от ГЕРБ. И когато обяснявате, че с 6 000 гласа не се избира кмета на София, с 3 000 гласа се избира кмета на Слатина обаче“, каза още народният представител.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme