Подпалиха гаража на общински съветник от БСП, натискали го да не гласува за съпартиец

policia Montana policeiska kola

Вратата на гаража на общински съветник от БСП в Борован е била подпалена снощи.

Пострадалият Пламен Петров смята, че целта на нападателите е била да бъде сплашен и да не подкрепи съпартиеца си Петър Станев за председател на общинския съвет, пише Епицентър.бг.

Вотът за председател на общинския съвет в Борован е насрочен за днес от 16,00 часа.

Разположението на силите в местния парламент е такова, че гласът на Пламен Петров от БСП се оказва решаващ за избора на съпартиеца му Петър Станев.

Ако Петров гласува против Станев, тогава за шеф на общинския съветник ще бъде избран кандидат, който е посочен от ГЕРБ.

Гаражната врата на общинаря от БСП е запалена между 21.30 и 22.00 часа снощи. Пламъците видяла дъщеря му, която алармирала за пожара и той бил изгасен. Ако не е било детето, пламъците са можели да обхванат цялата къща, която се намира над гаража.

МВР е констатирало вандализма, но засега не предприема други мерки, коментират от “Дума”.

Пред Епицентър.бг Петър Станев, който е и местен лидер на БСП, заяви че хората в Борован ги е страх да сигнализират за репресии и натиск, защото се страхуват и от МВР, и от другите органи на власт.

За бруталната репресия разказа в кулоарите на парламента и депутатът от” БСП за България” Иван Иванов. Той нарече случая “изключително неприятен акт на посегателство върху политическите права на гражданите“.

Народният представител обяви, че върху общинския съветник от БСП Пламен Петров е бил поставен ултиматум – да не присъства на сесията или да гласува за определен кандидат. Това е станало след палежа от изминалата нощ.

Искаме да заявим, че БСП ще защити всички, които са пострадали от репресия. Защото в момента е впрегнат целият репресивен държавен апарат –  включително и криминалният контингент, за да се мачкат всички неудобни на властта“, твърди народният представител от “БСП за България”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme