Мая Манолова съди премиера Бойко Борисов

Maia Manolova

Мая Манолова заведе дело срещу премиера Бойко Борисов.

В исковата ѝ молба до Софийския районен съд независимият кандидат за кмет на София претендира обезщетение от 15 000 лева за неимуществени вреди от неистински и опозоряващи твърдения.

Поводът е интервюто на министър-председателя в сутрешния блок на bTV, излъчено два дни преди балотажа на местните избори.

Manolova Borisov

Манолова твърди, че в интервюто за bTV „Борисов пряко внушава неверни клеветнически твърдения с ясно съзнание за тяхната невярност и при пълна липса на доказателства и дори физическа възможност тези събития да са се случили„.

В иска си тя посочва, че в столичния квартал „Воляук“ няма ромска общност и лидери на роми, за каквито премиерът говори. Бившият омбудсман посочва, че не поддържа връзка с „Братя Галеви“, които са „в неизвестност за мен, за полицията и за българските граждани от датата на постановяване на присъдата им, благодарение на бездействието на изпълнителната власт, оглавявана от г-н Борисов„.

Засегнато е доброто ми име и самочувствие на човек и политик, посветил професионалната си кариера и подчинил личния си живот в служба на обществото и хората. Клеветническите твърдения на ответника ме възмутиха и разстроиха. Причиниха ми тежки душевни болки и страдания, разрушавайки градения ми с десетилетия авторитет на гражданин и общественик. Нанесоха ми и непоправима с пари щета като политик и юрист„, посочва още Манолова в исковата си молба.

Ако спечели делото срещу премиера Борисов и ѝ бъде присъдено обезщетението, Манолова възнамерява да дари парите за построяването на детска площадка във Волуяк, обявиха от екипа ѝ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 08.11.2019 — 9:33

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme