Корнелия Нинова алармира, че управляващите репресират активисти на БСП и след изборите

Ninova Svilenski Vigenin

Репресиите срещу наши кандидати, участвали в местния вот, продължават и след изборите„.

Това съобщи след днешното заседание на парламента председателят на БСП Корнелия Нинова.

Поголовно наши кандидати биват заплашвани с уволнения, други са директно уволнявани, а трети са проверявани„, заяви Нинова.

Тя призова, ако има и потърпевши кандидати от други партии, да подават сигнали, като БСП ще направи всичко възможно да ги защити.

Моля, всеки сигнал подавайте при нас. Ще ви защитим с всички средства – юридически и политически. Няма да ви оставим на тези репресии сами. Обръщам се към държавните служители, някои от които споделиха, че ги изпращат на измислени проверки, които нямат никакво основание. Не изпълнявайте такива заповеди, накрая ще си измият ръцете с вас„, категорична е лидерът на социалистите.

В момента нещата се правят така, че хората да нямат начин да се защитят„, допълни лидерът на социалистите.

Само за няколко дни застъпници в Благоевград получиха предупреждение за уволнение от работа. В Община Дупница наш служител на ВиК също е заплашен„, заяви Нинова.

Тя посочи, че в община Септември е уволнена учителка от детска градина, която е член на БСП и член на Общинската избирателна комисия.

Радина Банкова, която беше кандидат за кмет на Ловеч, подкрепяна от БСП, твърди, че ден и половина след изборите е получила призовка. Уведомили я, че има огромни задължения към НАП – осигуровки и данъци за нейни служители.

Паралелно с него е осъществен запор на банковите сметки на фирмата в страната. За огромно съжаление, казвам, защото се постарах да направим една изключително позитивна, честна, открита кампания. През нея не отправих нападки към никого. Не влязох в спорове с никого… Аз не съм човек, който има опит в политиката. Моята кандидатура е издигната от Граждански инициативен комитет. Бях дълбоко разочарована, че бях употребена политически поради тази ситуация и поради факта, че аз нямам данъчни задължения„, обясни Банкова. Тя епредседател на Българската асоциация на производители на облекло и текстил.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 07.11.2019 — 11:23

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme