От БСП обявиха важно политическо решение

BSP Pozitano centrala

БСП ще внесе до края на седмицата жалба в Административния съд с искане за касиране на вота за кмет на община Шумен, както и за ръчно броене на бюлетините. Това обяви общинският председател на левицата Веселин Пенчев.

На балотажа в Шумен Любомир Христов от ГЕРБ получи само 77 гласа повече от кандидата на БСП Венцислав Венков.

BSP Hristov Venkov

Социалистите са констатирали множество нарушения на Изборния кодекс, неправилно отчитане на гласове от страна на секционните избирателни комисии, както и съмнения за купен вот.

Ние смятаме, че това, което пише в протоколите, не отговаря на бюлетините в чувалите. Ще искаме ръчното им преброяване“, коментира Пенчев.

Той смята, че секционните избирателни комисии не са спазвали методическите указания на Централната избирателна комисия за броене и отчитане на гласовете.

Действителни бюлетини за нашия кандидат са били отчитани като недействителни и обратното – недействителни бюлетини са отчитани за действителни за другия кандидат“, уточни Веселин Пенчев.

Той каза, че е имало много протоколи, които са изпращани в Общинската избирателна комисия с подписи само на първите страници, но без подписи на членовете на страницата с резултата.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme