Корнелия Нинова: Имаме много опитни кандидати за кметове, ще има промяна

Kornelia Ninova BSP

Кандидатът за кмет на Стара Загора от коалиция “БСП за България” проф. Иван Върляков и кандидатите ни за общински съветници имат ясна, конкретна и възможна програма за това как Стара Загора да стане индустриална и социална община“.

Това заяви в Стара Загора лидерът на БСП Корнелия Нинова.

Те са умни, подготвени и честни хора, които ще работят за добруването на общината. Вярвам в техния успех, защото са можещи хора“, каза лидерът на социалистите.

Кампанията, която БСП провежда в страната, е с ясни програми, подготвени кандидати и масови срещи“, коментира още Корнелия Нинова.

БСП е енергична, единна и заредена със сили. Виждам много млади хора в нашите листи – имаме около 500 кандидати на възраст до 40 години, имаме много опитни кандидати за кметове. Проектът „Визия за България” се превърна във визия за всяка община. Всяка има конкретна програма с конкретните проблеми и решения. Оптимист съм за тези избори и мисля, че ще има промяна“, категорична е лидерът на БСП.

Амбицията на социалистите е да удвоят броя на досегашните си кметове и да спечелят в няколко големи областни града.

Нинова смята, че Стара Загора не се развива според възможностите и даденостите, които има: “Знаете, че първата построена тук индустриална зона вече е продадена, а втората „Загоре“ все още не е заработила. В нашата програма са залегнали мерки, които да развият икономиката и индустрията. Друга важна част в програмата ни е отделена за здравеопазването. Смятаме, че е необходимо да се смени статутът на държавните и общинските болници. Привличането на инвестиции е ключов ангажимент, но без кадри това няма как да се случи. За да влязат външни инвестиции, е необходимо да обърнем поглед навътре  и да решим няколко проблема: стоп на кражбите, бързо и ефективно обслужване и създаване на подготвени кадри. В програмата ни предвиждаме как общините да направят това – професионално обучение, обвързаност с университетите“, смята председателят на НС на БСП.

Корнелия Нинова е категорична, че е необходима смяна на модела на управление на общините. Тя посочи, че в програмата на БСП е заложено развитие на общинските дружества, които да изпълняват комунални услуги, което ще доведе до по-ниската им цена.

Ние смятаме, че част от събраните данъци трябва да останат в общините“, допълни още Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

 

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme