Президентът Радев: Идеологията и манипулациите на тоталитаризма нямат място в обединена Европа

prezident Rumen Radev

Президентът Румен Радев коментира заявената от правителството подкрепа на България за начало на преговори за приемане на Северна Македония в Европейския съюз. Той заяви, че идеологиите и манипулациите на тоталитаризма нямат място в обединена Европа.

Не е работа на политиците на Република Северна Македония да коментират вътрешнополитическия живот в България, така както аз не коментирам и не се занимавам с вътрешнополитическите въпроси на Република Северна Македония“, каза държавният глава.

Аз съм поканил президента Пендаровски да посети България още по време на иногурацията, където лично отидох. Имахме една много ползотворна среща. Няколко пъти съм потвърждавал своята покана към него и очаквам да намери време да дойде в България. Не трябва да се чака“, посочи Румен Радев.

Идеологията и манипулациите на тоталитаризма нямат място в обединена Европа. Затова и нашата позиция е ясна. Затова и нашата позиция е в интерес на историческата истина и недопускане на междусъседски проблеми в общото европейско семейство. Нашата позиция е най-вече в интерес на Република Северна Македония, защото внася ясни европейски критерии“, каза президентът Радев.

bnr.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme