Корнелия Нинова: Държавата трябва да защити българското производство

Kornelia Ninova BSP

Председателят на БСП Корнелия Нинова се срещна с граждани в Силистра и подкрепи кандидата за градоначалник Момчил Неков и листата за общински съветници на социалистите.

Винаги сме настоявали, че държавата трябва да положи собствени усилия и грижи за защита и развитие на българското производство. Част от тази цел може да бъде решена на регионално ниво. Това може да стане чрези мерки, които предлагат и тук нашите кандидати. Приветствам програма им, в която предвиждат създаване на общинска рибна борса и такава за плодове и зеленчуци“, заяви пред стотиците граждани на Силистра Нинова.

Тя поясни, че по този начин производителите могат пряко да излагат продукцията си. Нинова даде пример с работещ механизъм в Румъния, която наскоро е създала държавно предприятие за изкупуване на родната продукция и нейната преработка.

Силистра има огромен потенциал за развитие на селско стопанство и земеделие. Каквото и да искаме да направим за вас, без икономика и производство няма да стане. Затова е прекрасна идеята на кандидатите ни да създадат общински гаранционен фонд, с който да помогнат на млади предприемачи, които искат да открият и развият производство“, каза още председателят на БСП.

Тя допълни и друг ангажимент на левицата – ако фирми искат да инвестират, да им бъдат намалявани местните данъци и такси.

Нинова засегна и проблема със здравеопазването.

И в болниците в цяла Силистренска област няма увеличение на заплатите на медицинските сестри. 50-те милиона, отпуснати уж за увеличение на възнагражденията им – лично от Борисов, ги няма“, каза Корнелия Нинова.

Тя изказа своята подкрепа за кандидатите на БСП за кметове в Тутракан, Кайнарджа, Ситово, Ветрен, Сребърна, Калипетрово и Айдемир.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme