Една от най-големите туристически компании в България обяви фалит

falit finansov sriv

Една от най-големите туристически компании в България – “Астрал Холидейз”, обяви фалит. Причината – крахът на британската туристическа корпорация “Томас Кук” (Thomas Cook). “Астрал Холидейз” беше посредник в България на дружеството, което която прекрати дейността си на 23 септември.

От фирмата, която съществуваше от 24 години, обявиха своя фалит чрез съобщение, публикувано на електронната им страница в Интернет.

Хората, които са платили изцяло или частично почивките си на туристическата агенция, но тя не е превела парите към хотелите и транспортните фирми, няма да могат да пътуват.

Парите им трябвало да бъдат платени от компанията, с която “Астрал Холидейз” има договор за застраховка “Отговорност на туроператора”. В случая става въпрос за застрахователното дружество “Уника”.

Astral holidays

От съобщението става ясно, че хората, които в момента са на почивка с “Астрал Холидейз”, не би трябвало да имат проблеми, защото разходите по пътуването и престоя им били платени.

Клиенти с предстоящи почивки, “които са заплатени на 100% от “Астрал Холидейз Интернешънъл” към партньори, щели да бъдат лично уведомени от служители на фирмата и ще могат да ги осъществят”, се твърди в съобщението.

Щели да могат да пътуват и хората, които са си купили самолетни билети през туристическата агенция, защото те също са платени на авиокомпаниите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme