Калоян Паргов за чистотата на въздуха и водата, презастрояването, задръстванията…

Kaloian pargov Darik

В последните 10 години БСП се опита да предизвика 3 референдума. Те бяха „за” и „против” – концесията на „Софийска вода”, презастрояването в район „Младост” и инсталацията за изгаряне на отпадъци в ТЕЦ „София“.

Това каза лидерът на БСП – София и водач на листата за общински съветници Калоян Паргов в предаването „Седмицата” по Дарик радио.

Той посочи, че в София трябва да се решат преди всичко проблемите, свързани с инфраструктурата в жилищните квартали и с тежкия трафик. Проблемът със задръстванията в София може да бъде решен, чрез изграждането на скоростни пътища, както и чрез разширяването на основните пътни артерии, смята лидерът на столичните социалисти.

Трябват повече инвестиции в мащабни проекти, като например разширението на Ломско шосе“, смята Паргов.

Безплатен градски транспорт е постижима цел, за която трябва да се работи постъпателно. Това означава да има съвсем различен модел на разходване на средствата“, убеден е кандидатът за общински съветник.

Той подчерта, че проблемите с презастрояването и сблъсъка между частните и публичните интереси, може да се решат, като се даде нова посока на развитието на жилищното строителство в София.

Едната е в северната част, другата е в югоизточната. В тези части трябва да има жилищна зона. Индустриалната зона можем да я разположим в североизточната част“, каза Паргов.

Председателят на БСП – София смята, че увеличаването на данъците и таксите не е решение на проблемите в столицата.

Той обясни, че Столична община има косвено отношение към увеличаването на раждаемостта. Паргов изброи – какви са условията за отглеждане на децата, които трябва бъдат осигурени от общината – достъп до детска градина и ясла, образователната инфраструктура, възможности за родителите като данъчни облекчения или стимули, например жилищна политика.

Лидерът на БСП – София е категоричен, че Столична община трябва да се подготви и да поеме управлението на водоснабдяването и канализацията на София чрез собствени структури. Той припомни, че социалистите от много години са против концесията на фирмата “Софийска вода”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme