Президентът Радев с предложение, което е в подкрепа на правата на българските граждани

prezident Rumen Radev

Поколения българи изграждат доброто име и авторитет на националната ни общност в Австрия и прави чест на всеки от вас, посветил живота и кариерата си за поддържане на духовната връзка с родината и за популяризирането на българската култура и традиции в австрийското общество“.

Това заяви президентът Румен Радев, който заедно със съпругата си Десислава Радева, се срещна днес в българското посолство с наши сънародници, които живеят, работят и учат във Виена.

С тази среща започна и официалното посещение на българския държавен глава в Република Австрия, по покана на австрийския федерален президент Александър Ван дер Белен.

Държавният глава запозна сънародниците ни във Виена с идеята си за въвеждане на правото на индивидуална конституционна жалба в България. Той смята, че ако бъде приета, тя ще допринесе за необратимостта на демократичните процеси у нас. Индивидуалната конституционна жалба е специфичен правен институт, предназначен да осигури пряк достъп на гражданите до конституционното правосъдие. Тя им дава право да представят индивидуални жалби пред Конституционния съд на страната.

Около 30 000 наши сънародници живеят в Австрия. Сред тях – дейци на културата, изкуството и науката, както и много студенти.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme