Политик предупреждава: Очакват ни километрични опшаки за смяна на личните документи

pasportna sluzhba opashka pasporti 22

През 2020 година предстои над 1 600 000 българи да се наложи да сменят личните си документи, защото срокът им изтича, предупреди депутатът от парламентарната група на „БСП за Блъгария” Иван Иванов

Това означава, че трябва да очакваме километрични опашки и хаос. Както се случи през 2010-та. На прага на същата ситуация сме, а през 2021 година също ще имаме над милион българи, които ще чакат за смяна” , каза Иван Иванов, който е и зам.-председател на парламентарната Комисия по вътрешна сигурност и обществен ред.

Пред БНР той коментира, че ситуацията с техническата подготовка на Министерството на вътрешните работи никак не е добра. Социалистът е доста скептичен към уверенията  вътрешния Младен Маринов, който твърди, че ще се отворят бюра за изготвяне на документи извън МВР – включително в общински и съдебни структури.

За съжаление имам силното съмнение, че тези мерки ще бъдат осъществени. Към днешна дата МВР не разполага с техническата подготовка за подобно нещо“, предупреди  Иван Иванов. Той обясни, че осигуряването на подобна техника минава през отпускане на средства от Министерството на финансите, провеждане на обществена поръчка, което е един бавен процес.

Очакваме сериозни затруднения следващата година, включително за гражданите, които ще пътуват за Великобритания“, коментира народният представител.

Той каза, че дори хората да желаят да си пуснат бърза поръчка за издаване на личните документи, ще им е трудно да стигнат до гишетата, за да подадат искането си.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme