Водещ представител на БСП със силен коментар за скандала, който Волен Сидеров вдигна в БНТ

Siderov BNT skandal

Сега действащият Закон за радиото и телевизията не предвижда забрана за участие на политици от парламентарни партии при деструктивно поведение“.

Това заяви пред БНР секретарят на парламентарната група на “БСП за България” и член на Комисията по културата и медиите в Народното събрание Александър Симов.

Той коментира сериозният скандал, който лидерът на “Атака” Волен Сидеров успя да сътвори снощи по време на участието си в предаването “Референдум” по БНТ. Наложи се дори намесата на двама полицаи, облечени с якета на жандармерията. След продължил над 20 минути спор с председателя на националния предизборен щаб на ВМРО Юлиан Ангелов, Сидеров беше принуден да напусне студиото, а предаването беше прекъснато за кратко.

Simov BSP

Александър Симов коментира: “При сега действащия закон, ако една медия откаже на политическа партия предвидената по закон изява, тя наистина може да подлежи на съдебни удари и влизаме в много странна ситуация. Една обществена медия е длъжна да прекрати подобно срамно поведение и същевременно ще се окаже юридически отговорна за това.

Законът може би трябва да се промени и да се даде правото на обществените медии при такова деструктивно поведение да отказват участие, защото проблемът не е в тях. Те са готови да дадат трибуната си. Те са готови да дадат за политически идеи и дискусии, а не за маймунджилъци и политически къчове“, заяви Симов.

Тома Биков от ГЕРБ обаче обяви, че нямало нужда от законодателни промени във връзка със случилото се в предаването “Референдум”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme