Председателят на БСП обясни как ще помогнат на възрастните хора (видео)

Kornelia Ninova BSP

Скъпи наши майки и бащи, баби и дядовци, честит празник на възрастните хора! Вие ни отгледахте и възпитахте. И сме ви признателни за това. Знаем, че днес живеете трудно – с ниските пенсии и високи сметки, с ниските доходи и скъпи лекарства. Имате нашето разбиране и подкрепа“.

Това заяви председателят на БСП Корнелия Нинова във видеообръщение по случай Международния ден на възрастните хора.

Лидерът на БСП припомня, че социалистите два пъти са внасяли в парламента предложение за приемане на Закон за възрастнихе хора, но управляващите са го отхвърлили и двата пъти.

Тя е категорична, че от левицата ще бъдат упорити и ще настояват за него докрай, защото той гарантира достоен социален живот на възрастните хора.

“Последователни сме и в желанието си да се преизчислят всички пенсии – многократно сме го предлагали и все се отхвърля. И сега – през октомври, когато се гледа Бюджет 2020, отново ще го направим. Това е най-малкото, което ви дължим за вашия живот, за градежа на България, за възпитанието на младото поколение”, заявява Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
 1. Непременно трябва да се осъвременят пенсиите! До кога парламентарното мнозинство ще отлага този изключително важен въпрос за българските пенсионери? Вече няколко пъти гласуват против това предложение! Не може хора с еднакъв стаж и работа да получават пенсии, които се различават с пъти. В момента учител със стаж 37 г.и пенсионирал се през 2001г. получава пенсия 250лв.( това е малко над минималната пенсия от 217 лв.). Учител със същия стаж и ценз в момента се пенсионира с пенсия над 600лв.Нима нуждите на по-старите пенсионери са по-малки от тези на пенсиониралите се след 2015г.? Това е най-важния въпрос в момента за пенсиите в България!

 2. ВАСИЛЕВА

  НИКАКВИ ПЕНСИИ ДА НЕ СЕ УВЕЛИЧАВАТ!
  ПЕНСИОНЕРИТЕ СА ДВА МИЛИОНА , А НЕ ГЛАСУВАТ ИЛИ ПОДКРЕПЯТ ГЕРБ!
  КАКВОТО ПОВИКАЛИ, ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО…

 3. кирчо пенсионерът

  Не ми хленчете, пенсионери!
  Гласувате за Герб, пада ви се да бъдете бедни!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme