Изненадващо “съкратиха” от БНТ популярна журналистка

BNT Balgarska Nacionalna Televizia

Кореспондентът на Българската национална телевизия (БНТ) в Германия Мария Стоянова е била внезапно “съкратена” от новия шеф на телевизията Емил Кошлуков, съобщи изданието “ClubZ”.

Новината обяви Капка Тодорова, която доскоро беше дългогодишен кореспондент на “24 часа” в Германия.

Пред изданието “OFFNews” Мария Стоянова е потвърдила, че й предстои до дни да се върне в България.

От БНТ й дали само шест работни дни, за да приключи работата си в кореспондентския пункт и да подготви връщането си у нас. Освен че няма да е кореспондент, тя изобщо няма да работи за Българската национална телевизия.

Maria Stoianova zhurnalist

За мен решението дойде изненадващо, но не и неочаквано. С генералния директор на телевизията съм имала само една среща – в СЕМ, по време на конкурса за избор на генерален директор на БНТ през 2017 година“. Това е заявила Мария Стоянова пред
OFFNews.

Koshlukov

Изданието припомня, че през 2017-а Стоянова все още е член на Съвета за електронни медии (СЕМ), който избира шефовете на Българската национална телевизия. Тогава настоящият директор Емил Кошлуков се явява като кандидат. Той не получава нито един глас от членовете на Съвета. Някои от тях, сред които Мария Стоянова, публично заявяват, че не одобряват кандидатурата му заради смущаваща част от биографията му. В нея е записано, че част от нужния за конкурса управленски стаж в медия е придобил като програмен директор на партийната телевизия “Атака” – “Алфа”. В крайна сметка СЕМ избра Константин Каменаров. Малко след това мандатът на Стоянова изтече и тя се върна на работа в БНТ, откъдето бе излязла в неплатен отпуск по време на мандата си в медийния регулатор.

През 2018 година Стоянова замина за Берлин като кореспондент, връщайки се там след шестгодишно отсъствие. В началото на юли Емил Кошлуков беше официално избран за директор на БНТ и няколко месеца по-късно Мария Стоянова е “съкратена”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme