Мая Манолова ще прави ревизия – как се харчат парите на гражданите

Manolova depo otpadatsi Dolni Bogorov

Пълна ревизия на цялата система за управление на отпадъците в София ще направи Мая Манолова, когато бъде избрана за кмет на столицата.

Кандидатът за кмет на столицата смята, че в момента парите за преработка на боклука в столицата се харчат непрозрачно и неефективно. Тя смята, че пример за тази практика е обществената поръчка за 500 милиона лева, обявена в навечерието на изборите – при положение че договорите със сегашните фирми, които чистят, изтичат след година.

Нищо не налага подобно бързане. Софийският боклук мирише, но от тези поръчки вони“, коментира Манолова.

От мен вече се очакват решения. Поради това със сигурност ще обещая на кмета Фандъкова, че ще бъде направена пълна ревизия на цялата система за управление на отпадъците в София. Ако бъда кмет, ще има референдум и гражданите ще кажат да има ли инсталация за горенето на боклук, каква да бъде технологията и по какъв начин да бъде осигурено финансирането. Темата е изключително важна за столичани и решението трябва да го вземат те. Защото решението, което в момента предлага екипът на Фандъкова, е това, при което се заравят едни пари. А София, въпреки че годишно се харчат над 200 милиона лева за чистота – чиста ли е, прашна ли е, подредена ли е?”.

Това заяви Мая Манолова при посещението си в депото за неопасни отпадъци в Долни Богров. Според нея управлението на отпадъците в София е един красноречив пример колко непрозрачно и неефективно се харчат парите на гражданите на София.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme