Корнелия Нинова със силно послание за първия учебен ден

Ninova uchenik 16 septemvri 2019

Образованието и науката движат света напред. Хората, които са се посветили на тази кауза, заслужават най-голямо уважение“.

Това написа в социалната мрежа Фейсбук лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя участва в тържеството по случай началото на учебната година на Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил философ”, която е завършила. Събитието се състоя пред Национална библиотека “Св. св. Кирил и Методий”.

Скъпи учители, бъдете благословени за труда си. Но не бива да ги оставяме сами в тази трудна мисия. Ние, родителите, сме техния пръв помощник във възпитанието и образоването на децата ни. Семейството и семейната среда са неразделна част от отглеждането на здраво и умно поколение“, призивова Нинова.

Мили първокласници, скъпи ученици, четете и знайте: усилията ви днес, ще ви се върнат десетократно в бъдеще. Образовани ученици днес, ще бъдете реализирани хора утре. Бъдете здрави и щастливи“, е пожеланието й към първокласниците.

На моите учители от Националната гимназия за древни езици и култури “Константин Кирил философ”- признателност и поклон. Сигурно сме ви ядосвали понякога, но не ви посрамихме – в ученето и в резултатите. Пожелавам на учениците в Класическата гимназия – свободен дух! Дръжте високо мотото на училището – “Помогни ми да те возвися” и дерзaйте “per aspera ad astra”. На добър час на всички!”, завършва посланието си Корнелия Нинова.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme