Приближен до управляващите опроверга Бойко Борисов за икономическите успехи на правителството му

rsz_boiko_borisov_davos

Предизборните твърдения на премиера Бойко Борисов, че в България имало много инвеститори и икономически подем, бяха опровергани – не от опозиционни политици или експерти, а от ръководител на една от работодателските организации, които не крият своите близки връзки с управляващите.

За индустрията въпросът дали идва криза не стои – всъщност кризата дойде!”. Това заяви пред БНР председателят на Асоциацията на индустриалния капитал Васил Велев.

Vasil Velev rabotodatelska organizacia

За юни статистиката отчете спад на износа с 6,4%. За юни и юли отчете спад на индустриалното производство. Стопанската конюнктура за август е -3,1%. За първи път от много време несигурността изпреварва проблема с човешките ресурси“, каза вчера Велев в интервю за предаването “Преди всички” на програма “Хоризонт”.

Спад в продажбите от месеци

И в машиностроенето, и в електротехниката, и в текстил и облекло – в производството на мебели, на метали имаме спад в продажбите и то от месеци. Очакваме за цялото трето тримесечие спад на индустриалното производство в страната“, категоричен е председателят на Асоциацията на индустриалния капитал

Посока – към рецесия

Запитан дали ще се стигне до рецесия в България, Васил Велев отговори: “Когато индустрията тръгне надолу, икономиката е инертна, процесите се развиват бавно, но посоката е тази“.

Председателят на Асоциацията на индустриалния капитал е категоричен, че с големите разходи за закупуването на американските изтребители се е формирал голям бюджетен дефицит.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme