Корнелия Нинова в защита на свободата на словото: “В 21 век, в сърцето на Европа, мракобесие и диктатура!”

Ninova parlament septemvri 2018

Днес е денят, в който трябва да се противопоставим на поредните посегателства на свободата на изразяване“.

Това обяви тази сутрин лидерът на БСП Корнелия Нинова в Народното събрание. Думите й бяха провокирани от вчерашното решение на шефове в Българското национално радио да забранят на журналиста Силвия Великова да води предаване, както и да отразява системата на правосъдието в България. След бурната реакция на колеги на Великова, както и на журналисти от други медии, днес беше обявено, че наложените й забрани отпадат.

В Народното събрание Нинова огласи декларация от името на парламентарната група на “БСП за България”, в която се казва:

Ние от БСП за България” призоваваме – Днес е денят, не ни е страх!

Днес е денят всички да се противопоставим на вчера, когато беше свалена от ефир Силвия Великова.

Днес е денят всички да се противопоставим на онзи ден, в който журналистът Юрий Борисов беше отведен с белезници на разпит като свидетел.

Днес е денят да се противопоставим на 30 август, когато министър-председателят Бойко Борисов изключи микрофоните на журналистите в Министерски съвет. Преди това бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и много, и още редица – не само журналисти, но и хора, които критикуват властта и имат различно мнение. Бяха уволнявани от работа, техните семейства бяха притеснявани, на техния бизнес беше посягано. 

Случаят от вчера е поредното посегателство върху свободата на словото. Преди това бяха Генка Шикерова, Милен Цветков и много, и още редица – не само журналисти, но и хора, които критикуват властта и имат различно мнение. Бяха уволнявани от работа, техните семейства бяха притеснявани, на техния бизнес беше посягано.

Вчера беше опозицията, днес е журналистиката. Утре кого – уважаеми управляващи и г-н Борисов, ще дискредитирате?! На кого ще запушите устата, кого ще оковете с белезници и ще ни подкарате към следствието?! В 21 век, в сърцето на Европа, мракобесие и диктатура! Днес е денят за неудобните въпроси. Ние призоваваме всеки българин, който има такъв да го зададе на премиера в социални мрежи, в интервюта, в имейли и писма до Министерски съвет.

Свободата няма цвят. Ако не се обединим всички срещу мракобесието и диктатурата, които се налагат в страната, те ще ни отнемат свободата. Без оглед на цвета, за нея трябва да воюваме всеки ден и заедно“, заяви Нинова, цитирана от изданието actualno.com

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme