Шефовете на БНР свалиха от ефир популярната водеща Силвия Великова, отправяла “неправилни” критики

Silvia Velikova BNR zgurnalist

Знаковият журналист от Българското национално радио (БНР) Силвия Великова, водеща на предаването “Преди всички” и дългогодишен съдебен репортер, е свалена от ефир. Тя вече няма да води предаването, освен това остава и без ресор, което означава, че няма да отразява съдебната власт.

Великова потвърди за отстраняването си, въпреки че все още няма писмено мотивирана причина. За вестник “Сега” тя е разказала, че новият директор на програма “Хоризонт” Николай Кръстев извикал част от екипа и обяснил – кой от журналистите коя част поема от нейния ресор, както и кой поема предаването “Преди всички” от утре. Още във вторник от ръководството й обяснили, че има натиск да бъде свалена от ефир, защото много критикува заместник-главния прокурор Иван Гешев, който е номиниран за главен прокурор.

Свалянето от ефир на Силвия Великова е едно от първите решения на новия директор на програма “Хоризонт”. По-рано днес стана ясно,  че досегашният шеф на “Хоризонт” Ивайло Савов е пенсиониран с решение на Управителния съвет на БНР. На негово място е назначен Николай Кръстев, който бе главен редактор на “Хоризонт”.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme