Корнелия Нинова: Провокира се разделение на българския народ, всяване на страх…

Ninova Svilenski Zlateva BSP

Шпионаж в полза на чужда държава е едно от най-тежките престъпления по глава първа от Наказателния кодекс. Разбира се, то трябва да бъде доказано. Ние много внимателно ще следим дали и как то ще бъде доказано„.

Това заяви лидерът на БСП Корнелия Нинова за акцията срещу неправителствената организация „Русофили“.

Категорично възразяваме срещу воденето на свидетели с белезници на разпити. Оценяваме случилото се като грубо посегателство върху свободата на словото, защото Юрий Борисов е журналист, като посегателство срещу дейността на общественика – професор Ваня Добрева. Те многократно и публично са изразявали своите позиции за културно сътрудничество, икономическо сближаване между България и Русия, за сближаването между българския и руския народ – и това не ги прави престъпници. Те са свободни хора, които имат право на свободно мнение. Оценяваме случилото се и като провокация към правото на свободно сдружаване, защото „Русофили“ е неправителствена организация, в която членуват хора от различни партии, с различни партийни интереси. Но те са се събрали там свободно и са направили това неправителствено сдружение„, каза още Нинова, цитирана от offnews.bg

Лидерът на БСП смята, че това се прави „за да се прикрият други скандали, предизвикани от правителството и за да се използва случаят в предизборната кампания„.

„Воден единствено от желанието си за оставане на власт на всяка цена, премиерът Борисов е готов на всичко, но се минаха граници… Провокира се разделение на българския народ между русофили и русофоби, всяване на страх, насъскването ни едни срещу други. Докато по този начин ни разделя и противопоставя, ни отнема най-ценното право – свободата да се говори свободно, да се изразява свободно мнение, да се сдружават свободно българските граждани по тяхна обща воля“, заяви лидерът на БСП.

bsp.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 11.09.2019 — 10:03

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme