Премиерът Бойко Борисов: Някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не пречим

Boiko Borisov premier

Премиерът Бойко Борисов коментира шпионския скандал, свързан с движение “Русофили” и с неговия председател Николай Малинов.

Министър-председателят обясни, че не вижда причина да се свързват обвиненията срещу Малинов и отношенията ни с Русия.

Нямаме нищо против хората, които обичат Русия“, заяви Борисов в отговор на журналистически въпрос. После добави, че е ходил и в Кремъл, и в Белия дом.

Това, че някой си е правил срещи, си е негова работа, ние не се бъркаме. Това че някой си прави събори и пее руски песни, по никакъв начин не сме пречили. Но със службите работим по различни хора и процеси“, добави премиерът.

Бойко Борисов напомни за разследванията, свързани с Денис Ершов и Майкъл Чорни.

Премиерът смята, че реакциите срещу ареста на русофили навръх 9 септември, са свързани с купуването на американските изтребители F-16.

Ако знаех, че купуването на най-добрия самолет ще предизвика такава злоба, сигурно изобщо нямаше да се занимавам“, каза Борисов.

Той допълниа, че има руски олигарси, които са се опитвали “да правят проекти в България, свързани с нашия Военнопромишлен комплекс и всичко останало“.

Нашите служби работят по тази тема заедно с партньорски други служби, както това прави и прокуратурата“, каза премиерът. Той нямал “никаква роля в този процес“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme