Наше издание: Президентът Радев намекна за двулично отношение на президента Борисов

prezident Rumen Radev

Държавният глава Румен Радев излезе с остра позиция срещу вулгарната публикация на сайта ПИК, с която бяха разпространени порнографски снимки на годеницата на кандидата за кмет на “Демократична България” – Борислав Игнатов.

Гаврата с журналистическата професия от трибуквената “медия” стана причина десетки медии и стотици журналисти да се обединят и излязат с декларацията – “Днес е денят”.

В изявлението, разпространето от прессекретариата на президента, се казва, че “превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество“.

Изданието offnews.bg коментира, че в изявлението на президента –  министър-председателят Бойко Борисов индиректно е упрекнат в двулично отношение. Припомняме, че веднага след поместването на вулгарната публикация на ПИК, премиерът я заклейми.

Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат – с подкрепа, участие и близки лични отношения“, се казва в позицията на държавния глава

Ето и цялата позиция на президента Радев (без редакторска намеса):

Във връзка с отправени редица запитвания от граждани и представители на медиите за отношението на президентската институция към вулгарните публикации и дейността на „ИА ПИК“, Прессекретариатът на държавния глава разпространява следната позиция:

Президентската институция нееднократно е поставяла въпроса за замърсената медийна среда в България и целенасоченото разбиване на професионалните и етични стандарти в българската журналистика.

Превръщането на определени медии в инструмент за политическа саморазправа създава заплаха не само за свободната журналистика, но и за гражданското общество.

Двулична в този контекст е позицията на политици и партии, които публично осъдиха този уродлив подход, но същевременно легитимират „медиите“, които го прилагат, с подкрепа, участие и близки лични отношения.

Надяваме се това да е началото на дебат, който да доведе до оздравителен процес в българската журналистика“.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme