В чест на 9 септември социалисти от региона на Стара Загора на поход по стъпките на герои от партизанското движение

BSP Stara Zagora pohod 9 septemvri Giokov

Благодарение на Деветосептемврийската революция, България застана на световната политическа сцена като независима република. Извърши гигантски скок в икономическото и културното строителство… Девети септември даде на хората мечта и я сбъдна!”.

С тези думи народният представител от ПГ на „БСП за България” Георги Гьоков се обърна към социалисти и симпатизанти на левицата от региона на Стара Загора.

Те се събраха около паметника-костница на загиналите в Отечествената война /1944-1945 г./ в центъра на село Яворово край Стара Загора.

В чест на 75-та годишнина от 9 септември 1944 година Георги Гьоков и  младежкият лидер Владимир Грамовски поведоха традиционния поход по стъпките на партизаните от Чирпанската дружина „Георги Бенковски”.

В похода участваха и младежкият лидер на областното обединение Диана Михалева,  председателят на БСП-Стара Загора  Валентина Бонева, социалисти и симпатизанти на левицата от региона на Стара Загора.

Те си припомниха как в ранното утро на 17 август 1944 година – след подло предателство, в неравен бой с многочисления враг са убити партизаните Пеньо Ганев Миневски (Бурлака), Симон Гьонев Енчев (Володя), Пею Иванов Моневски (Богдан), Пею Русев Моневски (Димчо).

bsp-obls-starazagora.org

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme