Представител на ръководството на БСП обяви, че кандидатът им за кмет на София може да не е Мая Манолова

Maia Manolova

„БСП може да издигне и свой кандидат за кмет на София, защото партията е със сериозен потенциал“.

Това каза представителят на Изпълнително бюро на НС на БСП и заместник-председател на парламентарната група на „БСП за България“ Крум Зарков в ефира на Нова телевизия. Той обясни, че решението – дали БСП ще подкрепи Мая Манолова, ще бъде взето в сряда.

Варианти има, всичко е възможно„, добави представителят на ръководството на БСП.

Krum Zarkov BSP

Очевидно е, че Мая Манолова е един много силен кандидат и с подкрепата на БСП има всички шансове да спечели София. Очакваме много конструктивен разговор, когато ще се обсъждат не само кандидати за кмет, но и за общински съветници„, каза Зарков.

По думите му – Манолова ще представи програмата си, когато реши, а БСП има своя програма за местните избори – за всеки отделен регион, в зависимост от спецификите му.

Всеки кандидат, когото партията подкрепя, ще трябва да се съобразява и с нашата програма„, предупреди Зарков.

Заместник-председателят на парламентарната група на социалистите обаче бе категоричен, че е възможно да издигнат и свой собствен кандидат за градоначалник на София.

БСП е партия, която има сериозен потенциал„, обясни той.

Според него БСП поема риск с евентуалната подкрепа за Манолова.

В една кампания можеш да спечелиш или да загубиш, но това не е най-важното. Важното сега е да има качествена промяна, да се говори за бъдещето, а не кандидатите да се замерват различните кандидати с най-долни компромати„, каза още Крум Зарков.

Всеки кмет, издигнат от инициативен комитет, или независим, ще има за първа задача да създаде такава атмосфера в общинския съвет, че да има подкрепа от мнозинството„, добави представителят на Изпълнително бюро на НС на БСП .

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 07.09.2019 — 17:17

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme