Корнелия Нинова разкри целта на БСП за местните избори

Ninova septemvri 2019

Време е да спрем само с говоренето и да пристъпим към конкретни мерки. Вчера подписахме и внесохме закон, с който предлагаме да няма съкратено производство, при самопризнание да няма намаляване на присъдата от доживотна без право на замяна – в случаите на престъпления, които водят до тежки телесни повреди или смърт“.

Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова. Тя припомни, че през лятото са се случили няколко изключително тежки престъпления, едно от които завърши със смъртта на дете.

За местните избори: 

Нa днешното заседание на Националния съвет разглеждаме и утвърждаваме над 100 кандидатури за кметове, издигнати на проведените досега конференции в страната. Поканили сме и областните председатели, заседанието е разширено, за да може всеки да си каже мнението“, заяви лидерът на социалистите.

Уважаваме волята на местните структури. Дадохме им свобода – това е демократично и това е децентрализация в една демократична партия, те да преценяват и решават“, категорична бе Нинова.

Тя подчерта, че кандидатите на БСП се подкрепят от повече партии в сравнение с миналите местни избори.

Председателят на Националния съвет на БСП заяви, че основна цел на местните избори за левицата ще бъде увеличаване на кметовете от БСП със 100% и на общинските съветници с 30-40%.

На въпрос дали БСП ще подкрепи кандидатурата на Мая Манолова за кмет на София, Корнелия Нинова отговори: “Решението трябва да вземе Градската конференция на левицата на 11 септември и след това Националният съвет на партията на 15 септември, който трябва да утвърди решението на конференцията“.

offnews.bg

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme