Социологът Кънчо Стойчев: Изборите ще бъдат началото на края на партия ГЕРБ

Boiko Borisov GERB sabranie

Евентуална кандидатура на Мая Манолова за кмет на София е добре премислен политически ход„.

Това коментира социологът Кънчо Стойчев.

Вотът в столицата ще се реши от стотина хиляди софиянци, които обикновено не гласуват. Ако те излязат да гласуват, за което има вероятност да се случи, те ще решат изборите в София„, обясни социологът.

Той смята, че изборите наесен ще покажат основната тенденция, която се наблюдава в последните години – началото на края на партия ГЕРБ.

Kancho Stoichev sociolog

Кънчо Стойчев твърди, че ГЕРБ се опитва да промени политиката си след европейските избори, но неуспешно.

След европейските избори стана ясно, че правила в изборния процес в България вече няма. Системата на купуване на гласове този път беше приложена без срам и прикритие. Гласове се купуваха на открито, по светло и това повлия на резултата от изборите.

Можем да очакваме още по-грозни сцени тази есен. Когато вотът е местен, знаем, че дори 50, 100 гласа са от голямо значение. Ще наблюдаваме наистина едни много мръсни избори. Но независимо от това изборите, които ни очакват, ще покажат основната тенденция, която се наблюдава в последните години – начало на край на партия ГЕРБ„, каза още Кънчо Стойчев.

Той добави, че ГЕРБ няма да удържи позициите си в мащаба от последните местни избори, докато БСП е обречена на успех и ще подобри резултата си.

Updated: 02.09.2019 — 11:29
  1. ИСКАМ КРАЯТ НА ГЕРБ ОЩЕ СЕГА!
    ГЛАСУВАЙТЕ ЗА МАЯ!

  2. само да не е за ГЕРБ

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme