Популярен професор е кандидат на БСП за кмет на Стара Загора

BSP Stara Zagora

Изпълнителният директор на Регионалната асоциация на общини „Тракия“ и преподавател в Тракийския университет проф. Иван Върляков бе избран за кандидат на БСП за кмет на Стара Загора.

Делегатите на конференцията гласуваха проф. Върляков да бъде и водач на листата с кандидати за общински съветници.

Ivan Varliakov BSP kandidat kmet Stara Zagora

Той представи своята визия за управлението на областния град на база събирания опит през 20-те години, посветени на местното самоуправление в Асоциацията на общините.

Стара Загора е град, който заслужава да има избор, а не да бъде управляван години само с един подход, по една политическа и икономическа матрица. Общинските съветници и кметът трябва да работят за благото на общината. Задължителен трябва да бъде общественият договор на кмета и общинските съветници. Политиките за дългосрочна перспектива се реализират от професионалисти и добър екип„, заяви проф. Върляков.

Виждаме, че хората са отвратени от управлението на ГЕРБ – корупция, административен натиск, липса на държавност. Не остана система, която да не е пробита или функционирането й да не е свързано със скандал. Предстоящите местни избори са реална възможност коалиция „БСП за България“ да промени управлението в община Стара Загора„.

Това коментира лидерът на БСП – Стара Загора Валентина Бонева, която е втора в листата на кандидатите за общински съветници.

Социалистите издигнаха кандидати и за селата Братя Кунчеви – Николай Станчев, Горно Ботево – Георги Георгиев, Загоре – Кольо Динев, Змейово – Руси Русинов, Малка Верея – Мария Коева, Оряховица – Валентин Ненов, Хан Аспарухово – Илия Иванов.

Гласувана бе и предизборната платформа с приоритетите за мандат 2019 – 2023 година: „Стара Загора – център на модерна икономика, осигуряваща висока заетост и доходи, повече пари за хората и общината, с ефективни мерки срещу демографската криза, образование, култура и духовност“.
Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!
Updated: 01.09.2019 — 11:47

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme