Социалисти почетоха паметта на един от най-уважаваните политици и публицисти от левицата

Georgi Kirkov pametnik konchima 100 godina

Столичните социалисти почетоха паметта на Георги Кирков-Майстора. Днес се навършват 100 години от неговата кончина

Представители на БСП – София, общински съветници от групата на социалистите в Столичния общински съвет, активсти и симпатизанти на БСП се събраха пред паметника на Георги Кирков в София, за да отбележат делото му.

Личност като Георги Кирков е истинска гордост за България и за нас, като продължители и пазители на неговите идеи“.

Това каза в словото си Иван Таков, председател на Районния съвет на БСП във “Възраждане”, който беше домакин на събитието.

Той посвещава живота и талантите си на левите идеи и на мечтата за по-справедлив, достоен и социално устроен живот на българина. Наш дълг е да помним делата му и да не позволяваме забраната и забравата да ги изличат от паметта на българите. Събития, като днешното, са много важни, тъй като чрез тях можем да спрем покорния отказ от истинската ни история, от подмяната, от цензурата, от лъжите, от опита за изтриване на народната памет. Защото народ без памет няма бъдеще“.

Georgi Kirkov

Георги Кирков – Майстора (1867-1919) е уважаван и обичан политик, организатор, трибун, журналист, публицист и творец. Той е един от създателите и ръководителите на Българската работническа социалистическа партия. Георги Кирков е сред основателите на изданието „Работнически вестник“ (5 септември 1897).

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme