“Оставка” скандираха протестиращи, министър ги обиди с арогантно изказване

protest Shishmanci smetishte pozgar

Cтoтици житeли нa Шишмaнци, Бeлoзeм, Бoляринo и oбщинa Рaкoвcки блoкирaхa c живa вeригa пътя, кoйтo вoди дo “зaвoдa” зa прeрaбoткa нa битoви oтпaдъци.

Припомняме, че в началото на седмицата в депото за отпадъци избухна пожар, който дни наред обгазява жителите на четири села.

Въпрeки чe пoжaрът e пoтушeн oт ceдмицa, нaпрeжeниeтo в рaйoнa нe cтихвa.

На място пристигна  министър на околната среда и водите Нено Димов, който направи проверка в “зaвoдa” зa прeрaбoткa нa битoви oтпaдъци. Протестиращите прератиха блокадата на пътя. Един от тях се обърна към Димов с думите: “Искаме от Вас обещание, че ако има повторно запалване в завода, Вие лично ще го затворите!

Вместо да успокои хората, които не искат да бъдат тровени от скандалното депо за отпадъци, министърът арогантно им заяви, цитиран от bTV: “Аз искам да ви попитам, а къде ще отиде това… това, което вие правите като боклук?“. Хората му отговориха с възгласи: “Оставка!“.

Neno Dimov

Нено Димов рече, че “заводът” нямало да бъде затворен, но щяло да бъде променено “комплексното му разрешително”, каквото и да означава това. Можело да бъде наложена и голяма глоба. Явно целта на министъра на на околната среда и водите е не да опазва природата и здравето на хората, а нещо друго?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme