„Оставка“ скандираха протестиращи, министър ги обиди с арогантно изказване

protest Shishmanci smetishte pozgar

Cтoтици житeли нa Шишмaнци, Бeлoзeм, Бoляринo и oбщинa Рaкoвcки блoкирaхa c живa вeригa пътя, кoйтo вoди дo „зaвoдa“ зa прeрaбoткa нa битoви oтпaдъци.

Припомняме, че в началото на седмицата в депото за отпадъци избухна пожар, който дни наред обгазява жителите на четири села.

Въпрeки чe пoжaрът e пoтушeн oт ceдмицa, нaпрeжeниeтo в рaйoнa нe cтихвa.

На място пристигна  министър на околната среда и водите Нено Димов, който направи проверка в „зaвoдa“ зa прeрaбoткa нa битoви oтпaдъци. Протестиращите прератиха блокадата на пътя. Един от тях се обърна към Димов с думите: „Искаме от Вас обещание, че ако има повторно запалване в завода, Вие лично ще го затворите!

Вместо да успокои хората, които не искат да бъдат тровени от скандалното депо за отпадъци, министърът арогантно им заяви, цитиран от bTV: „Аз искам да ви попитам, а къде ще отиде това… това, което вие правите като боклук?„. Хората му отговориха с възгласи: „Оставка!„.

Neno Dimov

Нено Димов рече, че „заводът“ нямало да бъде затворен, но щяло да бъде променено „комплексното му разрешително“, каквото и да означава това. Можело да бъде наложена и голяма глоба. Явно целта на министъра на на околната среда и водите е не да опазва природата и здравето на хората, а нещо друго?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 24.08.2019 — 13:16

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme