Ето как управляващите харчат обществените пари – люлки и маси за парк на тройни цени

Severen park Sofia remont dalaveri

Документи, които показват завишени цени за оборудване в столичния Северен парк, представиха от организацията “Спаси София”.

Активистите са поискали и получили оферти от същите фирми за същите елементи и установили, че цените, платени от Столичната община, са между два и четири пъти по-високи от цените на дребно.

Една детска люлка с две седалки например излизала на общината 4158 лева. Хасковска фирма обаче предлага същата люлка за 1092 лева, пише “Дума”.

Друг пример за сериозно разминаване между платена и пазарна цена са пет маси за шах с по две столчета към всяка. По договор Столичната община е платила за всеки комплект по 2348 лева, а фирмата производител има оферта за 977 лева. Само от тези пет маси за шах данъкоплатците са ощетени с 6605 лева.

Подобна е ситуацията и с ажурната ограда около кучешката площадка, където разминаването между платената от кметството цена и пазарната е почти три пъти. Скандалната поръчка не е директно обявена от Столичната община, а от район “Надежда”.

Докато обявяваха откритията си, активистите на “Спаси София” бяха нападнати от хора, които твърдяха, че са жители на района. Те не виждали проблем в обществената поръчка. Били доволни, че е започнал ремонт на парка, който бил в много лошо състояние.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme