Правителството на Борисов изпраща “човека с огромната тераса” на важен дипломатически пост в Испания

Plamen Georgiev komisia antikorupcia

Бившият председател на антикорупционната комисия Пламен Георгиев да бъде назначен за генерален консул на България в испанския град Валенсия. Това е решило правителството на закрито заседание миналата сряда, съобщи БНР.

Пламен Георгиев доскоро беше шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество (КПКОНПИ). Той беше принуден да подаде оставка, когато се оказа, че е замесен в скандала с имотите на управляващите – “Апартаментгейт”

Всичко започна с разкрите на неправителствената организация “Антикорупционен фонд”. Тя обяви, че шефът на КПКОНПИ е пропуснал да декларира 186 кв.м от своя апартамент (тераса на покрива на жилищната кооперация, в която живее). Освен това се оказа, че върху въпросната тераса са издигнати незаконни постройки.

Премиерът Бойко Борисов препоръча на Георгиев да излезе в отпуска, докато случаят му бъде проверен от НАП и прокуратурата. Преди дни Пламен Георгиев подаде оставка като шеф на Комисията за противодействие на корупцията и за отнемане на незаконно придобитото имущество.

Сега явно го “наказват” с дипломатически пост в слънчева Испания.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme