Социалистите с важно предложение за бъдещето на Летище Стара Загора

BSP Stara Zagora

Настояваме да се запази възможността Летище Стара Загора да възстанови летищната си дейност, като гаранция за бъдещо силно икономическо развитие на целия Старозагорски регион„.

Това обявиха от ОбС на БСП в Стара Загора.

Социалистите смятат, че бъдещето и съдбата на летището трябва да се реши от старозагорци чрез обществено допитване. Те настояват държавата – в лицето на Министерството на икономиката и кметът Живко Тодоров да предоставят информация за предприетите до момента действия по отношение на Летище Стара Загора.

letishte Stara Zagora

Ето цялата позиция на социалистите (публикуваме без редакторска намеса):

Позицията на БСП в Стара Загора е последователна и ясна – ние сме за запазване на летището като такова, независимо под чие управление ще бъде. 

Обявяваме се и за развитие на Индустриалната зона. Но от години сигнализираме, че общината закъсня, пропилявайки време в три мандата, Стара Загора да има изградена индустриална зона, в която да работят предприятия на крупни индустриални инвеститори. 

Категорично настояваме замисленото разширяване на Индустриална зона „Загоре“ да се случи в най-кратки срокове, но това да не става за сметка на Летище Стара Загора.

Летището трябва непременно да бъде запазено като такова дори и в близко бъдеще да не е възможно възстановяване на летищната му дейност. 

Тази позиция се споделя и от бизнеса, и от специалисти и експерти, и най-вече от гражданите на Стара Загора. Всякакви други решения, водещи до ликвидацията на летището, означават отказ на управляващите да мислят и действат стратегически„, е записано в позицията на БСП Стара Загора.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

Updated: 13.08.2019 — 14:28

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Червено.bg © 2020 Frontier Theme