Корнелия Нинова обяви важна политическа инициатива

Ninova noemvri 2018

Искаме обсъждане на Бюджет 2020 отсега. Готови сме с нашите предложения“.

Това заяви днес лидерът на БСП Корнелия Нинова, цитирана offnews.bg

Тя обясни, че в момента в Министерството на финансите се изготвя проекта за бюджет на България за 2020 година, който вероятно ще бъде изцяло копиран от този от миналата година.

Ще бъде пренаписан и сервиран в последния момент в парламента, претупан за една нощ, както сме били свидетели и край“, каза лидерът на социалистите.

Част от тези големи стратегически въпроси, които поставяме, трябва да намерят своето приложение в бюджета“, каза Нинова. Тя посочи Гърция като пример – там давали по 2000 евро на майките на новородено дете, отпускат им стипендии, мислят за възстановяване на 13-та пенсия…

Лидерът на социалистите припомни, че БСП многократно е предлагала подобни мерки и политики, но винаги са били отхвърляни с аргумент, че това е полулизъм.

Не, това е грижа и поглед напред. Искаме да поставим тези въпроси на сериозно обсъждане и затова предлагаме в следващите дни и седмици да започнем разговора за бюджета за 2020 година, а не това да стане в последния момент. Ние сме готови с нашите предложения. Нека да седнем и разумно да ги обсъдим“, призова Нинова.

Тя обясни, че в последните дни е била изнесена притеснителната информация от НСИ и БНБ, а тя е: “В България има 90 нови милионери за една година и 800 000 работещи бедни – според министъра на труда и социалната политика, както и 1 500 000 българи живеещи под прага на бедността“.

Ножицата се разтваря и неравенствата се увеличават, не само в доходите, но и регионално в страната, отчете НСИ – средната заплата в София 1424 лв, в Благоевград – 700 лв. Разликата е два пъти и отгоре“, обясни Нинова.

Корнелия Нинова подчерта, че идват местни избори и целият информационен поток е съсредоточен в това коя партия кого издига и какви са интригите, противоречията и битките вътре в нея. Според нея сериозният въпрос обаче е как ще се развиват общините.

Хората ги интересува дали ще има път от единия град до другия, дали ще работи общинската болница, водата ще поскъпва ли и дали ще се подобрява качеството ѝ. Тези въпроси минават през голямата политика“, каза лидерът на социалистите.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme