Прекратиха дело за “къщата в Барселона” срещу Елена Йончева, съдеше я близък на Бойко Борисов

Elena Ioncheva Boiko Borisov

Софийският градски съд (СГС) прекрати гражданското дело за клевета, заведено от Иван Саздов срещу Елена Йончева поради неизпълнени от ищеца указания на съда да заплати в срок държавната такса от 40 000 лeва, явяваща са 4% от стойността на иска“, това съобщиха днес от съда.

След изтичане на законовия срок за обжалване, определението за прекратяване на делото е влязло в сила“, се допълва само в лаконичното съобщение до медиите.

Това означава, че ищецът Саздов не е атакувал акта на прекратяване пред втората инстанция.

На 23 май – последният работен ден преди изборите за Европейски парламент, Саздов внесе в СГС иск за 1 000 000 лева срещу Йончева.

В жалбата си собственикът на тенис-клуб “Банкя” твърдеше, че е пострадал имиджът му на дългогодишен бизнесмен, защото е бил оклеветен и набеден. Това станало чрез изречени от Йончева – първо на предизборен митинг в Хасково, а после и в ефира на bTV, твърдения, че е купил къща в Барселона за Бойко Борисов и че има офшорна компания – “Палмс Ентерпрайсиз”, в която е превел 1 700 000 евро.

Иван Саздов е смятан за един приближените на премиера Борисов. Той бе част от инициативния комитет, който издигна Бойко Борисов за кмет на София, още през 2005 година.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme