Заместник-председател на БСП осъди Румен Петков

sad delo Temida razsledvane

Две години търпя квалификации, обиди и статии, които моят другар Румен Петов пускаше по мой адрес в сайта “Поглед. инфо”, на който е главен редактор. На всичкото отгоре Румен Петков е от „Надежда”, кварталът, в който с баща ми дълги години са работили за БСП. И баща ми винаги е имал към него изключително добро отношение. Прескачал съм обидните квалификации по мой адрес, но чашата преля, когато Румен Петков написа изключтелно гнусна статия по адрес на баща ми в този сайт“.

Това заяви пред изданието Епицентър.бг зам.-председателят на БСП Кирил Добрев в коментар за решението на Софийски градски съд, с което е осъдил собственика и автор на сайта “Поглед.инфо” Румен Петков за сумата от 7000 лева заради нанесени неимуществени вреди, в резултат на негови статии.

rsz_kiril_dobrev

Още преди две години зам.-председателят на БСП заведе гражданско дело срещу Румен Петков за клевета в 7 статии, публикувани в периода май 2016 – септември 2017 година. Искът бе за 100 000 лева.

Освен Кирил Добрев, аз съм зам.-председател на тази партия и това ме накара да заведа дело“. Това заяви още тогава синът на покойния Николай Добрев, който ще остане в историята като един от най-видните български социалисти.

Съдебният състав е приел, че използваният по адрес на Добрев език е “шокиращ”. В самите статии пък са “надхвърлени границите на допустимата критика, тъй като в тях няма конкретни факти или описание на действия, постъпки, изказвания на Добрев, които да са дали повод Петков да критикува толкова остро личността му”.

Така съдът е приел, че тези писания имат за цел единствено “да унижи политика, а поради необосноваността си имат характер на увреждащи действия”.

Съдът отсъжда Румен Петков да заплати на Добрев 7000 лева плюс лихва за две години, както и 1092 лв. съдебни разноски.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...
  1. VSE PAK , NIAKOI TRIABVA DA POKAJE MIASTOTO……MU !

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme