Анализаторите Мирчев и Бабикян: “При всяка криза Бойко Борисов се скрива”

Boiko Borisov

Целта е да бъдат разделени хората, да бъде насадена злоба между едри и дребни собственици. Но никъде не чуваме решение на проблема и това е твърде жалко за една страна“.

Така експертът в областта на медийните комуникации и връзките с обществеността Арман Бабикян коментира пред БНР кризата около епидемията от Африканска чума по свинете.

rsz_arman_babikian_politolog

“При всяка криза Бойко Борисов се скрива”, категорични са Бабикян и социологът проф. Михаил Мирчев.

Бабикян сподели, че би бил щастлив, ако властта успее да се справи с чумата, но очевидно Агенцията за безопасност на храните и държавата като цяло не са успели.

Борим се с последствията от чумата. Успяхме да похарчим 10-15 милиона за комични оградки по границата. Очевидно е и друго – изправени сме пред много нерегистрирани животни. Нещо, което трябваше да бъде спряно чрез законови мерки далеч преди чумата“, коментира пиар експертът

Държавата със своята заповед, че ще санкционира тези, които не си изтребят животните от типа “заден двор”, на практика ефективно съдейства за доразпространение на чумата, тъй като всичко това се случва без държавен санитарен контрол“, смята Бабикян.

Проф. Михаил Мирчев прогнозира, че битката с африканската чума ще приключи с избиването на огромно количество животни: “Смазващо за българското земеделие, като част икономиката, като демографски фактор – това означава допълнително обезлюдяване на българските села“.

Mihail Mirchev

Социологът е на мнение, че главният виновник е бившият министър на земеделието Румен Порожанов: “За всичко е виновен Порожанов. Чумата пълзи от север от 3-4 години. Няма ограда, няма профилактика, няма екарисажи, няма избиване от ловците на всички диви прасета в 20-километровите зони… Поредица от неадекватности и зловредности. Лицето се нарича Порожанов. Той е човек за затвора. БАБХ е другата институция за затвора – няма екарисажи – заравянето на животните води до отравяне на водите… Най-безумният от екологична и медицинска гледна точка начин. И всичко това го прави държавата“.

По отношение на електоралната подкрепа за ГЕРБ, проф. Мирчев смята, че кризата с африканската чума ще даде продължителен ефект. Той предполага, че и покупката на изключително скъпите изтребители Ф-16, за които плащаме с по 50-70 милиона повече на самолет отколкото други страни, ще се отрази на рейтинга на ГЕРБ.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme