От ГЕРБ не подкрепят кмета на Русе за нов мандат, той се опита да се опълчи на шефа

Plamen Stoilov Ruese Boiko Borisov 22

Кметът на Русе Пламен Стоилов от ГЕРБ се отказва от кандидатирането си за трети мандат. Това съобщи той в страницата си в социалната мрежа Фейсбук.

От публикацията на Стоилов става ясно, че причината за отказа му е, че “до момента не е заявена категорична подкрепа от правителството и от ръководството на партията“.

Решението да откажа тази номинация и да си направя отвод беше трудно“, пише той и допълва, че “от опит зная, че един успешен нов мандат като кмет предполага категорична подкрепа както от правителството, така и от ръководството на партията, която ме излъчи за кмет през 2011 година“.

Припомняме, че част от активистите на ГЕРБ в Русе се опитаха да се противопоставят на решението на лидера на партията Бойко Борисов.

Премиерът и Изпълнителната комисия на партията обявиха през миналата седмица, че свалят Стоилов като лидер на общинската организация на ГЕРБ в Русе и издигат на негова място бизнесмена Росен Даскалов. Хората на Пламен Стоилов се обявиха против това решение и огласиха деклрация, че не приемат Даскалов за лидер. Сега обаче очевидно са “клекнали”, поне привидно. Стоилов се опитва да прокара един от своите хора за кандидат на ГЕРБ за кмет на Русе. Местните активисти го подкрепили с голямо мнозинство на снощното събрание на организацията на ГЕРБ в Русе. Дали обаче номерът им ще мине, ще видим?!

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme