Номинираха за нов мандат кмет от ГЕРБ, който наскоро се сдоби с присъда

GERB

Активистите на ГЕРБ в Септември са номинирала с пълно единодушие сегашния кмет на общината Марин Рачев за нов мандат, обявиха от неговия екип.

Тревожното в случая е, че той бе осъден през май от Окръжен съд – Пазарджик за укриване на данъци – над 118 000 лева, през периода 2005-2007 година.

Наложеното му наказание е 2 години и 6 месеца лишаване от свобода, но условно при изпитателен срок от 4 години. Рачев бе осъден и да възстанови невнесените суми в хазната с дължимите лихви, както и да поеме всички разноски по делото.

rsz_marin_rachev_-_kmet_na_septemvri_s_cvetan_cvetanov

Пазарджишкият окръжен съд запорира в края на месец май сметки и имоти на кмета на Септември Марин Рачев, на съпругата му, както и на свързани с тях фирми.

Това стана по искане на Антикорупционната комисия, която настоява, че Рачев се е сдобил незаконно с имущество за над 9 000 000 лева.

Той беше обвинен за умишлена безстопанственост, от която са настъпили вреди за общината за над 200 000 лева, както и за престъпление по служба.

Сред доказателствата е и тефтерче със записки, намерено в дома на кмета при обиск миналата година. В него са открити записи на големи суми пари и инициали на хора.

Тогава Специализираната прокуратура му повдигна обвинение за източване на общината като действащ кмет.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme