Остра реакция на Румъния поради изказване на премиера Бойко Борисов

Borisov Taneva Pazardzgik

Министерство на външните работи на Румъния излезе с остра официална позиция по повод изказване на премиера Бойко Борисов, който заяви, че румънски туристи са пренесли в България заразата от Африканска чума по свинете.

Сигурен съм, че чумата я докараха румънските туристи. 57 000 коли влизат от Румъния всеки ден през “Дунав мост”. Ходят, ядат, хвърлят. Няма какво да направим. Замогнаха се хората. Сега ходим и чистим, чистим”.

Това заяви в петък премиерът Борисов на среща с кметовете на протестиращи стопани на прасета от селата около Пазарджик .

Румънското министерство на външните работи публикува в социалната мрежа Фейсбук официален коментар на изявлението на бъларския премиер.

Отвъд техническите аргументи, които ще бъдат предложени от Националния ветеринарномедицински орган за безопасност на храните, за да отговорим на злощастните изявления на премиера на България Бойко Борисов, няма как да не бъдем изненадани и разочаровани от начина, по който българският премиер се позовава на румънските туристи, особено като допринасят съществено за брутния вътрешен продукт на България“, коментират от румънското външно министерство.

 

 

 

 

 

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme