Елена Йончева: Битката ни против корупцията продължава

Elena Ioncheva bTV

Битката ни против корупцията продължава вече и на европейско ниво и се надявам да имаме повече механизми за въздействие. Всички теми, които започнахме тук, ще продължим и в Брюксел, защото у нас вече има признаци на авторитарна държава“.

Това каза евродепутатът от БСП/ПЕС Елена Йончева пред bTV. Тя бе категорична, че няма да се откаже.

Йончева коментира, че социалистите не искат еврофондовете да бъдат спирани и българските граждани да бъдат наказвани заради това корумпирано управление. Евродепутатът от левицата коментира и изтичането на данни от НАП.  Йончева смята, че държава, която не може да охранява собствената си информация, трудно може да изпълни критериите за Шенген.

CNN вчера много правилно отбелязаха, че цяла една държава е била хакната. Това е безпрецедентно, но е поредният скандал след срива на Търговския регистър и много други, които вече се възприемат като шоу от хората. Пробивът на тази информационна система е и част от безобразията в България, липсата на законност, предварително ясните обществени поръчки, които не могат да се изпълнят добре. Докато не сложим край, това ще се случва“, заяви Елена Йончева.

Тя допълни, че Бойко Борисов е самодържавник и изгражда авторитарно управление в България.

Boiko Borisov Domuschiev KRIB

Причината управлението му все още да не е превърнато в диктатура е нашето членство в Европейския съюз. Трябва да пазим това членство и да извлечем позитивите от това, че сме част от обединена Европа. На този етап не можем да го направим. Не можем да влезем в Шенген и Еврозоната, а механизмът за контрол не може да бъде отменен. Това е така именно заради корупцията, за която можем да говорим цял ден“, заяви още евродепутатът.

Елена Йончева коментира и искането на БСП за проверка на пътищата, строени в последните 5 години и бе категорична, че Агенция “Пътна инфраструктура” (АПИ) се подиграва с всички българи, а не само с най-голямата опозиционна партия, в лицето на БСП.

“Агенцията ни бави вече 8 месеца. Ние поискахме разрешение европейска лаборатория да направи анализ на 46 точки от българските пътища, а след това АПИ да ни предостави проектите на тези точки, за да ги сравним. Те, обаче ни предоставиха единствено проектите и то само за четене”, обясни тя. Йончева заяви, че проверка на пътищата, това правителство няма да даде, защото ще видим една ужасна картина.

Споделете тази публикация! Дайте шанс и на приятелите си да бъдат информирани!

loading...

Вашият коментар

Червено © 2016 Tyxo.bg 

counter Frontier Theme